Yurtta hava tahmini

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2005 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tahminlere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Sivas ve Malatya çevreleri yağışlı, diğer kesimler parçalı ve az bulutlu geçecek. Yağışlar Doğu Akdeniz kıyılarında etkili olmak üzere, yağmur ve sağanak, iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde biraz artacak, Doğu Akdeniz kıyılarında 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Kuzey ve kuzeybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvete, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde tahmin ediliyor:

Ankara:Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı yağmur, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu 11

İstanbul:Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

İzmir: Parçalı ve az bulutlu (Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice esecek) 19

Adana:Parçalı çok bulutlu ve öğle saatlerinden itibaren kıyı kesiminde etkili olmak üzere sağanak yağışlı 22

Antalya:Parçalı ve az bulutlu 23

Samsun:Parçalı çok bulutlu ve sabah saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı 14

Trabzon:Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 14

Erzurum:Parçalı ve çok bulutlu 6

Diyarbakır:Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 15

Orta ve Doğu Karadeniz, Güney Ege ve öğleye kadar Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Sabah saatlerinde yurdun iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde yağışlarla bolu ve düzce başta olmak üzere kuzeybatı bölgelerimizin iç kesimlerinde sis olayı görüleceğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (yağış ve sis sonucu görüş mesafesinin düşmesi ve karayolunun kayganlaşması gibi) karşı başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber